MATERIALETS LANDSKABER

KERAMIKER ANN LINNEMANN & GLASFORMGIVER MAJ-BRITT ZELMER OLSEN

ARTIST TALK 30.08.23 - KL. 18.30

UDSTILLING 17.6. - 31.8.23

MATERIALET LANDSKABER

 

KERAMIKER ANN LINNEMANN

Ann Linnemann har studeret og rejst i bl.a. USA, hvor hun er anerkendt både for sit faglige engagement og eget keramiske virke. Hun har holdt adskillige foredrag og gæstepræsentation ved bl.a. USA's største konference for keramik NCECA. Indtil for ganske nylig indehaver af værksted og galleri i Kbh., med speciale i keramisk samtidskunst. Galleriet har siden 2008 vist over 70 udstillinger af danske og internationale kunstnere.

GLASFORMGIVER MAJ-BRITT ZELMER OLSEN

Maj-Britt Zelmer Olsen er glaspuster, uddannet hos glasmagere i Danmark, England og Norge samt en BA og MA i glas- og glasdesign fra Designskolen; Det Kongelige Danske Akademi for Kunst. Hun har eget værksted på Bornholm og leverer spisestel til anerkendte Michelin restauranter.

ARTIST TALK - 30 AUGUST

Vi glæder os til at afslutte udstillingen med et artist talk den 30. august kl. 18.30. Tilmelding nødvendigt og kan ske ved at kontakte os eller via hjemmesiden under kalender.

Vi tager et tilmeldingsgebyr på 50 kr. som ikke refunderes.

STUDERENDE TIL FOREDRAG

Vi ønsker at udbrede kendskabet til moderne dansk kunsthåndværk, så tag derfor gerne kontakt hvis I er interesserede i at få studerende ud og møde kunstnerne og høre om deres arbejde.

OM UDSTILLINGEN

 

Keramiker Ann Linnemann og glasformgiver Maj-Britt Zelmer Olsen udstiller store værker inspireret af naturens materialer og landskaber. Linnemanns store organiske unikakrukker med skov- og kulturlandskaber malet med glasurer, står i kontrast til Zelmer Olsens formmæssigt enkle glasværker med metaller og sand brændt fast i overfladen.

Keramiker Ann Linnemann drejer store og små porcelænskrukker og maler motiver med glasur på dem. Primært landskabsbilleder der stammer fra forskellige synsindtryk på rejser til flere steder i verden. Overalt bryder naturen frem og er med til at fortælle om landets kultur og historie. Et udvalg af krukkerne har et formsprog der knytter sig til det antropomorfe – (græsk = ’menneskeform’), da de formmæssigt mimer torsoen eller andre af kroppens linjeforløb og profiler. At male motiver på keramik er komplekst, da farverne først fremstår efter brændingen. Bl.a. derfor er krukkerne brændt flere gange, for at opnå den ønskede stemning.

Maj-Britt Zelmer Olsen ønskede tidligt i sit virke at finde sin egen teknik til at farve glasset. Overvejelser om hvordan hun kunne bruge den omkringliggende natur, gav Zelmer Olsen den idé at ’beklæde’ værkerne med sten, sand, aske og metaller fra Bornholm og fra de steder i verden hendes mand besøgte via sit arbejde.

Fælles for værkerne er naturens materialer. I Linnemanns værker materialiseres det i de maleriske naturmotiver og de antropomorfe former. Den poesi står i en stærk kontrast til Zelmer Olsens enkle former og overflader der mimer landskaber efter en udbrændt vulkan, som store sten i naturen, hugget til med menneskehånd og et glasobjekt pudset til en stille dyb skovsø der spejler omverden.

Udstillingen er støttet af Nationalbankens jubilæumsfond